Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.

Kijevo kotletams reikės:
(10–12 Kijevo kotletų)

  • 1,2 kg maltos vištienos
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio džiovinto mairūno
  • ½ šaukštelio maltų pipirų
  • ½ šaukštelio vištienos prieskonių
  • ½ šaukštelio prieskonių „Vegeta“
  • ½ šaukštelio druskos
  • 1/8 šaukštelio malto muskato
  • apie 1 litro aliejaus (virimui)

„Kapsulėms“ reikės:

  • 200 g sviesto
  • krapų

Apvalkalui:

  • 5 išplaktų kiaušinių
  • 400 g maltų džiūvėsėlių

Gaminimas:

  1. Palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tuomet sumaišykite su krapais. Iš gauto mišinio formuokite maždaug 6 cm ilgio„kapsules“, kurias reikės dėti į Kijevo kotletus.
  2. Suberkite visus prieskonius į mėsą. Įmuškite du kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
  3. Paimkite maždaug saują mėsos, ją suplokite, kad į vidurį tilptų įdėti sviesto „kapsulę“. Tuomet „kapsulę“ uždenkite mėsa, kad sviestas nekyšotų išorėje. Forma turėtų būtų panaši į cepeliną, bet šiek smailesniais galais.
  4. Suformuotus Kijevo kotletus įmerkite į plaktus kiaušinius, tuomet – į maltus džiūvėsėlius. Storesniam apvalkalui suformuoti kotletus vėl merkite į plaktus kiaušinius ir vėl – į džiūvėsėlius.
  5. Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite Kijevo kotletus ir virkite apie 5–8 minutes arba kol jie įgaus rudą spalvą.
  6. Patiekite su savo mėgstamu garnyru.

Skanaus!