Receptu, kaip patiems pagaminti šį patiekalą, dalijasi Mo. Taip švelniai savo močiutę Birutą vadina net atskirą „Youtube“ kanalą jos receptams sukūręs Romas Gaučas. Mo – buvusi virėja, tačiau jai vis dar labai patinka gaminti, o Romas tiesiog mėgsta ragauti naujus patiekalus.
Kijevo kotletams reikės:
(10–12 Kijevo kotletų)
- 1,2 kg maltos vištienos
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio džiovinto mairūno
- ½ šaukštelio maltų pipirų
- ½ šaukštelio vištienos prieskonių
- ½ šaukštelio prieskonių „Vegeta“
- ½ šaukštelio druskos
- 1/8 šaukštelio malto muskato
- apie 1 litro aliejaus (virimui)
„Kapsulėms“ reikės:
- 200 g sviesto
- krapų
Apvalkalui:
- 5 išplaktų kiaušinių
- 400 g maltų džiūvėsėlių
Gaminimas:
- Palaikykite sviestą kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tuomet sumaišykite su krapais. Iš gauto mišinio formuokite maždaug 6 cm ilgio„kapsules“, kurias reikės dėti į Kijevo kotletus.
- Suberkite visus prieskonius į mėsą. Įmuškite du kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
- Paimkite maždaug saują mėsos, ją suplokite, kad į vidurį tilptų įdėti sviesto „kapsulę“. Tuomet „kapsulę“ uždenkite mėsa, kad sviestas nekyšotų išorėje. Forma turėtų būtų panaši į cepeliną, bet šiek smailesniais galais.
- Suformuotus Kijevo kotletus įmerkite į plaktus kiaušinius, tuomet – į maltus džiūvėsėlius. Storesniam apvalkalui suformuoti kotletus vėl merkite į plaktus kiaušinius ir vėl – į džiūvėsėlius.
- Puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite Kijevo kotletus ir virkite apie 5–8 minutes arba kol jie įgaus rudą spalvą.
- Patiekite su savo mėgstamu garnyru.
Skanaus!