Kuo reikėtų pagardinti bulves, kad jas valgyti būtų ne taip nuobodu ir gomuriui būtų maloniau? Ogi šaldytuve mėlynojo pelėsio sūrio gabalas! Šis variantas puikiai tiks.

Paimprovizavus virtuvėje galima susigalvoti šaunų patiekalą – užkandį iš bulvių, mėlynojo pelėsinio sūrio, medaus ir prieskoninių žolelių.

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir pelėsiniu sūriu

Reikės:

  • Bulvių (pagal poreikį – 7-8, vidutinio dydžio)
  • Mėlynojo pelėsio sūrio (100 g)
  • Medaus (arbatinio šaukštelio)
  • Alyvuogių aliejaus (50 ml)
  • Prieskoninių žolelių
  • Druskos ir pipirų.
Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir pelėsiniu sūriu


Švariai nuplautas ir neluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, puode pašildykite aliejų, įdėkite medaus ir pratirpinus gerai išmaišykite iki vientisos masės. Ją supilkite ant pjaustytų bulvių, išmaišykite rankomis, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais.

Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į iki 190 laipsnių įkaitusią orkaitę.

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir pelėsiniu sūriu

Kepame apie gerą pusvalandį – 15 minučių be vėjelio (galite pridengti bulves kepimo popieriumi, gal neišgaruotų drėgmė) ir 15 minučių su vėjeliu, kol bulvės gražiai apskrus.

Ištraukę iš orkaitės, apibarstome trupinto sūrio gabaliukais ir likusiomis prieskoninėmis žolelėmis.

Patiekalo skonis – saldus ir pikantiškas. Jei nesate mėlynojo sūrio gerbėjas, galite jį pakeisti ožkos sūriu ar parmezanu.

Orkaitėje keptos bulvės su medumi ir pelėsiniu sūriu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)