4 asmenims, apie 45 min.

  • 4 virtų burokėlių
  • 4 stiklinės sultinio
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
  • 2 šaukštai sviesto
  • 1 didelio svogūno
  • 120 ml grietinėlės
  • 1 aitriosios paprikos


Patiekiant:

  • 2 virtų kiaušinių
  • žalumynų


Burokėlius supjaustykite kubeliais, užpilkite sultiniu, sudėkite smulkintą aitriąją papriką, pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite virti. Virkite apie 15 minučių.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pusžiedžiais smulkintus svogūnus. Ant lengvos kaitros kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės, karamelizuosis ir paskleis saldoką aromatą.
Į smulkintuvą sudėkite virtus burokėlius, supilkite grietinėlę ir sutrinkite. Masę praskieskite sultiniu iki norimo tirštumo.

Pilstykite į dubenėlius, uždėkite ant viršaus po puselę kiaušinio ir pabarstykite smulkintais žalumynais.

Skanaus.

Karamelizuotų svogūnų ir burokėlių sriuba