Gaminu šį pyragą tada, kai reikia išnaudoti žuvies likučius prieš kokią nors kelionę. Tad šis pyragas ir vėl ant mano stalo.

6 asmenims, apie 2 val.

  • 75 g sviesto
  • 1 didelio svogūno
  • 50 g miltų
  • 500 ml pieno
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • 700 g žuvies mišinio (lašiša, menkė, lydeka)
  • 200 g krevečių
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Viršus:

  • 900 g bulvių
  • 50 g sviesto
  • 100 ml pieno

Bulves nuplaukite, nulupkite ir išvirkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepimo indą arba kelis mažesnius indelius ištepkite sviestu.

Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir pakepinkite smulkintą svogūną. Kepinkite, kol svogūnas suminkštės. Suberkite miltus ir maišykite, kad jie nesudegtų ir tada palaipsniui supilkite pieną ir vis maišykite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir citrinos sultimis. Sudėkite nedideliais kąsneliais supjaustytą žuvį, krevetes ir troškinkite, kol žuvis iškeps.

Sudėkite keptuvės turinį į kepimo indą išteptą sviestu.

Išvirusias bulves nusunkite ir sudėję sviestą bei įpylę pieną sugrūskite.

Dėkite bulvių masę ant žuvies ir dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 30 minučių, kol viršus paskrus.

Angliškas žuvies pyragas