Ši morkų sriuba gal jums ir nebus naujiena, bet aš pirmą kartą gaminau tokią ir likau sužavėta.

Sriuba kreminė ir tokia jauki, naminė. Prieskoniai kartu su česnakais ir imbieru nustebins bei šią sriubą priskirs prie kartojamų sriubų kategorijos.

Ir dar – ši sriuba kitą dieną dar skanesnė (aišku, jeigu jos lieka).

4 alkaniems, apie 65 min.

  • 1.5 kg morkų
  • 4 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas tarkuotos imbiero šaknies
  • 2 l sultinio (naudojau daržovių)
  • 1 šaukštas smulkintos kalendros
  • 1 šaukštelis Provanso žolelių mišinio
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Kepimo skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir sudedame nuplautas ir nuluptas morkas, česnakus.
Pašlakstome aliejumi ir dedame į orkaitę kepti apie 45 min., kol morkos suminkštės. Iškepus išimame iš orkaitės.
Morkas sudedame į virtuvinį kombainą, sudedame česnakus, imbierą, beriame kalendrą, prieskonius, supilame 1 stiklinę sultinio ir sutriname iki vientisos masės.
Sutrintą masę supilame į puodą, praskiedžiame iki norimo tirštumo sultiniu, pagardiname druska ir paverdame iki užvirimo.
Pilstome į dubenėlius ir mėgaujamės.

Keptų morkų sriuba su imbieru
Foto: Recepto autorė