Reikės:

  • 330 g avižinių dribsnių;
  • 80 g graikinių riešutų ar kitų mėgstamų;
  • 1 1/3 stiklinės augalinio pieno;
  • 80 g klevų sirupo;
  • 500 g šilauogių;
  • 3 šaukštų skysto kokosų aliejaus + šiek tiek formelei ištepti;
  • 2 šaukštų gysločio sėklų luobelių +6 šaukštų vandens
  • 2 šaukštelių cinamono;
  • 1/2 šaukštelio muskato


Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
2. Gysločio luobeles užpilame vandeniu ir paliekame brinkti;
3. Riešutus susmulkiname iki mažų gabaliukų ir sumaišome su avižiniais dribsniais, cinamonu bei muskatu;
4. Atskirame dubenyje sumaišome pieną su gysločio luobelėmis, klevų sirupu ir aliejumi;
5. Kepimo skardą ištepame aliejumi sudedame 350 gramų šilauogių. Ant uogų sudedame avižinių dribsnių masę ir užpilame viską pieno mišiniu. Ant viršaus sudedame likusias uogas ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes kol paviršius gražiai apskrus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame blogui “Wise taste”.