Nenustebkite, kad krevetes kepinau keptuvėje taip trumpai. Ilgiau tikrai nereikia, nes krevetės perkeps ir nebus sultingos. Jeigu nemėgstate tirštų padažų, tuomet į padažą nedėkite krakmolo.

4 porcijos

Reikės:

  • 450 g šviežių arba atšildytų krevečių (be uodegėlių)
  • 1/3 stiklinės medaus
  • ¼ stiklinės sojos padažo
  • 2 didelių česnako skiltelių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 valg. š. šalto vandens
  • 1 arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 0,5 arb. š. imbiero miltelių (arba 1 arb. š. susmulkinto šviežio imbiero)
  • druskos
  • sezamo sėklų (patiekimui)
  • susmulkintų svogūnų laiškų (patiekimui)


Gaminimas:

1. Česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.

2. Viename indelyje sumaišome medų, sojos padažą, česnaką ir imbiero miltelius (ar šviežią imbierą). Pusę šio mišinio užpilame ant krevečių, išmaišome ir padedame krevetes marinuotis į šaldytuvą 15-20 minučių.

3. Viename indelyje sumaišome vandenį su krakmolu.

4. Didelėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ant vidutinės aukštesnės ugnies.

5. Krevetes supilame į sietelį (marinatą nupiltą nuo krevečių sumaišome su vandeniu ir krakmolu) ir sudedame į keptuvę. Kepiname 1 minutę, po to apverčiame, supilame atidėtą marinatą ir kepiname dar 1 minutę. Tada krevetes išimame ir sudedame į lėkštę (padažą paliekame keptuvėje).

6. Sumažiname ugnį iki silpnos, į tą pačią keptuvę supilame marinatą sumaišytą su vandeniu ir krakmolu, ir dar pakaitiname pora minučių, nuolat maišant, kol padažas sutirštėja. Jei norite, galite įpilti daugiau vandens. Tada keptuvę nukeliame nuo ugnies, krevetes sudedame atgal į padažą (jei reikia, pagardiname druska), išmaišome ir patiekiame su ryžiais, mėgstamomis daržovėmis, apibarstome susmulkintais svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.

Skanaus!

Krevetes galite marinuoti ir ilgiau (iki 12 valandų).

Krevetės su medaus ir česnakų padažu