Kilogramas šios žuvies viename prekybos centre kainavo 6,99 euro. Visa žuvis – 19 eurų. Gerai, kad žuvis jau buvo išdarinėta. Pamanytumėte, jog nepigu, bet kadangi ją galima marinuoti, tad ir valgyti galima nors ir tris dienas.

Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Toks vakarienės pasiūlymas idealiai tiks penktadienio vakarui, nes vaizdas lėkštėje atrodo prabangiai ir nuteikia puikiam savaitgaliui.

Žuvį tikrai nėra sunku pagaminti, tik, kaip sakė vyras, reikės šiek tiek įgūdžių ruošiant olandišką „Hollandaise“ padažą, nes iš pirmo karto jis gali ir nepavykti.

Patiekalo kaina dviems asmenins – apie 5 eurus.

Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Šiam patiekalui dviems asmenims jums reikės:

  • 2-4 lašišos didkepsnių 2-3 cm storio;
  • 1 citrinos;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 6-8 šviežių bulvių;brokolio;
  • šviežių prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, peletrūno ar rozmarino;
  • 100 g sviesto;
  • druskos ir pipirų;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Lašišos kepsnys su olandišku padažu
Švariai nuplautas bulves su lupenomis virkite švelniai pasūdytame vandenyje. Kol bulvės virs – pasigaminkite olandišką padažą.
Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Paimkite dubenėlį ir uždėkite jį ant kito puodo, kuriame – užviręs, karštas, bet jau nebeverdantis vanduo. Dubenėlio dugnas neturėtų liestis prie vandens. Keptuvėje ištirpdykite sviestą. Kiaušinių trynius gerai išplakite, įspauskite citrinos sulčių, įberkite šiek tiek druskos, pipirų, plakdami trynius po truputį supilkite lydytą sviestą. Paruoštą padažą laikykite ant puodo su karštu vandeniu, kad neatvėstų.

Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Kai jau bulvės bus išvirusios, trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje susmulkintą brokolį, sudėkite juos į puodą kartu su bulvėmis, įdėkite šiek ties sviesto, pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis ir palikite šiltai.

Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Beliks tik išsikepti lašišą. Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite druska pabarstytus lašišos kepsnius, abi puses kepkite 3-4 minutes, kol gražiai apskrus. Taip pat galima apskrudinti ir lašišos odeles – palaikyti paverstą ant šonų. Jokiu būdu neperkepkite žuvies, kitaip lašiša išsausės ir nebebus sultinga.

Į lėkštę įdėkite traškų lašišos didkepsnį, šalia – šviežiai virtas bulves ir brokolius, o viską saikingai pašlakstykite olandišku padažu, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir papuoškite prieskoninėmis žolelėmis.

Lašišos kepsnys su olandišku padažu

Skanaus visiems!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)