„Šis desertas puikiai tinka tais atvejams, kai nei šaldytuve, nei spintelėse nieko skanaus nėra, bet labai kažko norisi“, – sako tinklaraštininkė iš Plungės.

Pasak R. Labžentės, puiki žinia ta, kad šie batonėliai visai nesunkiai pagaminami iš įprastai namuose spintelėse esančių ingredientų.
Roma Labžentė

O batonėliai išeina tokie gardūs, kad padėjus svečiams ant stalo, netrukus nebelieka nė vieno.

„Aišku, tai tikrai nėra pats palankiausias figūrai variantas, bet juk galima valgyti viską, jei tai darote su saiku!“ – pastebi.

Beje, tiklaraštininkė labai rekomenduoja gamybos procese nepraleisti žingsnio su druskos užbarstymu: ji šiems batonėliams suteikia ypatingą poskonį ir „cinkelį“.

Traškūs karameliniai batonėliai
Traškūs karameliniai batonėliai

Reikės:

200 g rududu
50 g sviesto
150 g kukurūzų dribsnių
60 g šokolado
šiek tiek maldon ar jūros druskos

Gaminimas

1. Kukurūzų dribsnius šiek tiek pasmulkinti S formos smulkintuve, bet jei neturite, galima padaužyti kočėlu ar tiesiog dribsnius sulaužyti rankomis (nerekomenduoju, bet įmanoma).
2. Puode ištirpinti sviestą, sudėti rududu ir ant silpnos ugnies kaitinant maišyti tol, kol masė taps vientisa.
3. Gautą masę supilti ant dribsnių, viską išmaišyti.
4. Rankomis formuoti nedidelius batonėlius (Romai iš šio kiekio gavosi 10 vnt.). Palikti šaldytuve valandai, kol sustings.
5. Ištirpinti šokoladą. Mirkyti į jį dalį batonėlio ir, kol šokoladas nesustingo, pabarstyri maldon ar jūros druska.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją