Mėgstanti kepti pyragus, bandeles, keksus Augustė nevengia eksperimentų ir kokį nors ingredientą pakeičia kitu ar prideda naujų.

Ruošdama aguoninio kekso tešlą tinklaraštininkė nutarė vietoj pieno įpilti apelsinų sulčių.

Aguoninis keksas

„Pamaniau, kad sultys turėtų suteikti papildomo skonio kepiniui. Ir neklydau. Ir skonis, ir aromatas – nuostabūs, – sako vilnietė. – Kvapnus, minkštas ir be galo skanus! Puikiai tinka bet kokiai progai. Labai skanu prie kavos puodelio.“

Augustė kviečia ir Delfi skaitytojus išbandyti apelsininį keksą.

Aguoninis keksas su apelsinais!

Aguoninis keksas

Reikės:


200 g sviesto


200 g cukraus1 arb. š. Vanilės


3 kiaušinių


260 g miltų


1 arb. š. kepimo miltelių


žiupsnelio druskos100 g aguonų


vieno didelio apelsino

Gaminame:

* Aguonas užpilame apelsino sultimis ir paliekame 10–15min. pabrinkti.

* Minkštą sviestą išsukame su cukrumi ir vanile iki purumo.

* Po vieną mušame kiaušinius ir vis maišome.

* Įpilame miltus su kepimo milteliais, druska ir lengvai išmaišome.

* Įmaišome aguonas su apelsinų sultimis.

* Tešlą pilame į sviestu pateptą kekso formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.

Skanaus!