Internete netrūksta patarimų, kaip pasigaminti agurkų salotas pagal azijietišką receptą. Jos gaivios, traškios ir itin paprastai paruošiamos. „Jų paragavus kitokių ir nebenorėsiu“, – tikina mano kolegė Ugnė.

Salotos puikiai tiks kaip garnyras prie mėsos, žuvies patiekalų, vasaros iškylai – prie grilio patiekalų.
Labiausiai šioms salotoms tinka ilgavaisiai agurkai – juose mažiau sėklų. Tačiau galima pjaustyti ir trumpavaisius.

Juokaujama, kad sunkiausia šio recepto dalis yra nuspręsti – valgysite jas iš karto ar uždengę leisite daržovėms šiek tiek pasimarinuoti.

Salotoms reikės:

agurkų
ryžių vyno acto (kolegė naudojo balto vyno actą)
sezamo aliejaus
jūros druskos
juodųjų pipirų
sezamo sėklų (nėra būtina, tačiau suteikia malonaus traškumo ir patraukliai atrodo); galima sezamo sėklas paskrudinti

Gaminimas:

* Nuplautus agurkus supjaustykite griežinėliais ir suberkite į dubenį. Įpilkite acto, sezamo aliejaus, druskos, pipirų ir išmaišykite.
* Pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite iš karto arba kitą dieną – skonis bus intensyvesnis.

Patarimai

* Maisto tinklaraščio „The Delicous spoon“ autorė Alisa pataria: kuo ilgiau leisite šioms agurkų salotoms marinuotis šaldytuve, tuo jos įgis daugiau skonio.

* Mėgstantiems agurkus lupti, recepto autorė pataria dalį žievelės palikti – tai suteikia daržovėms daugiau traškumo.

* Alisa ragina nebijoti ir eksperimentuoti, suteikti salotoms daugiau skonio. Tarkime, smulkinti žemės riešutai, sako, labai čia tiktų.

* Beje, salotoms agurkus galima tarkuoti burokine tarka ar daržovių skustuku supjaustyti plonomis juostelėmis.

* Salotas uždengtame inde šaldytuve rekomenduojama laikyti iki 3 dienų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją