„Mėgstate čeburekus, bet neturite laiko ruošti tešlą. Turiu jums pasiūlymą – gaminkite čeburekus kitaip. Labai greitai kalną gardžių ir sultingų à la čeburekų galima iškepti su vaflių lakštais. Viskas greitai ir visai paprastai!“ – tikina tinklaraštininkė iš Kauno.

Reikės:
500 g maltos mėsos
50g svogūno
2 skiltelių česnako
70 g paprikos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Petražolių
90 g apvalių vaflių lakštų
200 ml vandens
300 ml pieno
380 g miltų
1 kiaušinio
Druskos
Aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

* Į dubenį verčiu maltą mėsą (naudojau maltą kiaulienos sprandinę).
* Smulkiais kubeliais supjaustau svogūną, keliauja prie maltos mėsos.
* Susmulkinu 2 skilteles česnako, dedu prie mėsos ir svogūno.
* Mažais kubeliais supjaustau 70 g paprikos. Juos verčiu į bendrą dubenį prie mėsos.
* Supjaustau saują petražolių ir taip pat dedu prie mėsos.
* Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių. Viską gerai sumaišau šaukštu (man taip patogiau).
* Imu apvalių vaflių lakštą, dedu ant lentelės. Ant jo dedu mėsos įdaro. Mėsos įdarą tolygiai paskirstau ant viso vaflio lakšto. Mėsos sluoksnį užkloju dar vienu vafliu. Šiek tiek paspaudžiu ir peiliu perpjaunu sulipdytus lakštus į 4 dalis.
* Taip paruošiu visus vaflių lakštus.
* Tuomet greitai paruošiu tešlą, kurioje apvoliosiu būsimus čeburekus: į dubenį pilu 200 ml vandens, 300 ml pieno. Įmušu 1 kiaušinį, beriu šiek tiek druskos. Sumaišau. Į sumaišytą skystą masę beriu apie 380 g miltų. Sumaišau – bus tiršta tešla.
* Metas kepti čeburekus. Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus (labai daug nereikia). Supjaustytus vaflių mėsos gabalėlius mirkau pasiruoštoje tešloje ir dedu į keptuvę. Kepsiu 3-4 min. ant vidutinės ugnies vieną pusę. Tuomet apverčiu ir kepu dar 3-4min kitą pusę.
* Iškeptus čeburekus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Taip iškepu visus pasiruoštus čeburekus – prikepiau labai daug, bet nespėjau suskaičiuoti. Dar bekepant šie skanumynai išgaravo. Buvo labai gardu, o pagaminti tikrai nesunku.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)