„Sulaukėme šilumos, gal jau ir ilgam, o tai reiškia, kad metas gaminti šaltibarščius, šaltsriubes ir panašias gaivias sriubas. Tikiu, kad daugelis iš jūsų ir šaltuoju periodu gamina šaltibarščius, bet aš juos ruošiu šiltuoju metų laiku, kai tupinėti virtuvėje nelabai norisi,“ – sako tinklaraštininkė.

Ir šiandien A. Zemenskienė su Delfi skaitytojais nori pasidalyti labai gardžios šaltsriubės receptu. Tai šaltsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške.

„Su grūdėta varške galima gaminti ne tik šią šaltsriubę, bet ir tradicinius šaltibarščius su burokėliais. Aš tokių dar negaminau, bet būtinai pabandysiu. Na, o šiandien – šaltsriubės su ridikėliais ir grūdėta varške receptas“, – dalijasi vilnietė.

Šatsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške

Reikės:

1 l kefyro,

200–300 g grūdėtos varškės,

4–5 ridikėlių,

2–3 agurkų,

svogūno laiškų,

krapų,

druskos,

patiekimui – kietai virtų kiaušinių,

bulvių (pagal poreikį)

Gaminimo eiga:

* Daržoves susmulkinti.

* Į dubenį sudėti pjaustytas daržoves (agurkus, ridikėlius galima tarkuoti), svogūnus, krapus. Sudėti grūdėtą varškę su skysčiu, supilti kefyrą, pagardinti druska ir išmaišyti.

Šatsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške

* Rekomenduojama šaltsriubę nors trumpam palaikyti šaldytuve, kad atvėstų ir skoniai susidraugautų.

* Patiekiant įdėti kietai virtą kiaušinį (galima kiaušinius smulkinti ir kartu sudėti su kitais produktais, jei ketinate viską suvalgyti iš karto).

* Audronė patiekė su orkaitėje keptomis bulvytėmis.

Skanaus.

Šatsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške