Šokoladinių batonėlių su varške receptą sugalvojo pati – pakeitusi senesnį savo receptą kiek kitokiais ingredientais. „Kartais prikeliant kažką seno ir pakeičiant kitais produktais galima išgauti visiškai naujus netikėtus skonius. Tai skatina kūrybą ir gebėjimą išsisukti su turimais ingredientais, nelakstant į parduotuvę dėl vieno trūkstamo produkto“, – pastebi maisto tinklaraštininkė.

Moteris batonėlius gamina tada, kai reikia užkandžių į darbą. Roma tiki, kad naminiai batonėliai yra kur kas palankesni figūrai nei šokoladai – juk ir sudėtis sveikesnė, o skonis dėl to visiškai nenukenčia – priešingai, jie labai gardūs.

Be to, pastebi tinklaraštininkė, labai patogu, kad paruoštų batonėlių užtenka kelioms dienoms. Tik laikyti juos reikėtų šaldytuve.

Ketinantiems išbandyti šį receptą Roma turi patarimų: ingredientus galima keisti tuo, ką turite spintelėse, pavyzdžiui vietoj kukurūzų miltų naudoti kvietinius, o vietoj kreminės varškės – paprastą varškę, pertrintą per sietelį, vietoj šokolado imti kakavos ir kokosų aliejaus mišinį.

„Svarbiausia – nenukrypti nuo recepto proporcijų, o patys ingredientai tikrai gali šiek tiek kisti“, – sako pašnekovė.

Iš nurodyti kiekio pagamintų batonėlių, pasak Romos, užtenka maždaug trims dienoms dviems žmonėms. „Ir dar svarbu juos laikyti „paslėpus“ šaldytuve. Tačiau jeigu jie gaminami savaitgalį, tada jau ir paslėpimas šaldytuve neišgelbėja – suvalgome daug greičiau. Bet tai tik reiškia, kad skonis yra nepaprastai geras!“ – šypsosi maisto gamintoja.

Šokoladiniai batonėliai su varške

Ingredientai:

3 kiaušiniai
140 g juodo šokolado
250 g kreminės varškės
2 v. š. sirupo arba medaus
50g kukurūzų miltų
Purumui – 1a.š. kepimo miltelių

Gaminame:

1. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Baltymus suplakiau iki purumo ir padėjau į šoną.

2. Ištirpinau 100 g šokolado ir leidau šiek tiek atvėsti. Vėliau sumaišiau su kiaušinių tryniais, miltais ir kepimo milteliais. Tada atsargiai įmaišiau ir kiaušinių baltymus.

3. Tešlą sudėjau į stačiakampę 12x30cm kepimo formą ir kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

4. Palikau biskvitą šiek tiek atvėsti, perpjoviau per pusę ir atvėsinau galutinai.

5. Įdarui sumaišiau kreminę varškę su klevų sirupu (jei neturite kreminės varškės, naudokite paprastą, tik ją pertrinkite per sietelį + įmaišykite graikiško jogurto).

6. Ant vieno biskvito užtepiau įdarą, kitą atsargiai uždėjau ant viršaus ir paspaudžiau.

7. Išsilydžiau likusį šokoladą ir apipyliau viršų.

PATARIMAS: Batonėlius geriausia laikyti šaldytuve per naktį, supjaustyti kitą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją