Gamindami šį patiekalą, užtruksite vos keliolika minučių, o tada galėsite mėgautis švelniu skanėstu. Svarbiausia – kokybiškos kepenys. Aš naudojau avienos, bet taip pat tiks ir jautienos kepenys.

Pirmiausia kepenis reikėtų išmirkyti – taip iš jų pasišalina kraujo likučiai bei kartėsis, jei netyčia, skerdžiant gyvulį, ištekėjo tulžis.

Tradiciškai kepenys mirkomos piene, bet jauno avinuko kepenėles galima mirkyti ir šaltame vandenyje. Palaikykite kelias valandas – to užteks.

Išmirkytas kepenis nusausiname ir supjaustome maždaug centimetro storio juostelėmis.

Pusžiedžiais supjaustome dvi svogūnų galvas, pasmulkiname kelias skilteles česnako ir kelias šakeles petražolių.

Paruošiame miltus, kuriuose apvoliosime kepenis. Į miltus beriame maždaug arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek mažiau maltų juodųjų pipirų. Išmaišome.

Į keptuvę dedame gabalėlį kiaulės taukų ir panašų kiekį sviesto. Kai riebalai įkaista, negrūsdami sudedame kepenis. Jas kepame ne ilgiau kaip po pusantros minutės iš kiekvienos pusės. Ilgiau kepamos, kepenėlės sukietės ir bus negardžios.

Iškepusias kepenis perdedame į dubenį. Į keptuvę įdedame dar šiek tiek taukų ir sviesto mišinio ir jame apkepiname svogūnus. Jiems suminkštėjus, suberiame česnakus, pakaitiname minutėlę.

Tada į keptuvę grąžiname kepenėles, pamaišome, ir užpilame ant jų du šaukštus salsvoko balzamiko arba natūralaus obuolių acto. Išmaišome ir pakaitiname dar kelias minutes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)