Reikės:

  • 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 geltonos citrinos sulčių (arba 2 laimų sulčių)
  • 1/4 arb. š. druskos
  • žiupsnio džiovinto raudonėlio

Gaminimas:

  1. Svogūną nulupame, perpjauname perpus, supjaustome ypač plonais šiaudeliais. Sudedame į indelį, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska ir raudonėliu, išmaišome.
  2. Indelį uždengiame plėvele arba dangteliu ir dedame į šaldytuvą valandai (geriausia pernakt) pasimarinuoti. Jei reikia, papildomai įdedame druskos.

Pastabos. Raudonėlio dėkite tik truputį, jei įdėsite daugiau, galite sugadinti skonį. Vietoj citrinos sulčių naudoti ir paprastą baltą actą, reikėtų ~1 valg. š.