Bananų ledus pagaminti labai lengva, tereikia užšaldyti supjaustytus bananus, sutrinti juos virtuvės kombainu ir valgyti iš karto arba užšaldyti vėlesniam laikui. Vis dėlto, yra keli esminiai dalykai, kurie gali lemti skirtumą tarp labai skanių bananų ledų ir nevykusių bananų ledų. Taigi, niekada nedarykite žemiau išvardytų penkių klaidų ir šią vasarą šaldiklyje jūsų lauks nuostabūs bananų ledai.

1. Naudojate nepakankamai prinokusius bananus
Kai recepte reikia pasikliauti vos vienu produktu, norisi šimtu procentų žinoti, kad tas ingredientas yra kaip įmanoma geresnis. Kadangi bananų ledai gaminami iš vieno ingrediento – bananų, turite žinoti, kad idealūs bananai yra tobulai prinokę bananai. Tai negali būti krakmolingi žali (neprinokę) bananai, kaip ir netinka pernokę, ištežę ir labai saldūs bananai. Tad rinkitės geltonus bananus su keliomis rudomis dėmelėmis. Tada juos nulupkite, supjaustykite riekelėmis ir užšaldykite.

2. Užšaldote nepjaustytus bananus
Gal tai atrodo kaip savaime suprantamas dalykas, tačiau primename, kad bananų nederėtų šaldyti nepjaustytų. Jeigu bananus prieš tai supjaustysite, jie greičiau susitrins, o tai reiškia, kad ledų tekstūrą jie įgaus mažiau maišant.

3. Sutrinate minkštus bananus, o tada bandote juos užšaldyti
Bananus ledams reikia užšaldyti. Jeigu bananus pirma sutrinsite, o paskui užšaldysite, gausite krakmolingą lipnią masę, kuri jus tikrai nuvils. Todėl pirmiausia užšaldykite riekelėmis supjaustytus bananus, tada greitai sutrinkite juos, ir netrukus mėgausitės dieviškais ledais.

4. Naudojate trintuvą, nors turite virtuvės kombainą
Virtuvės kombainas – pats tobuliausias prietaisas bananų ledams gaminti. Taip, techniškai galite naudoti galingą trintuvą (tokiu atveju prieš šaldymą bananus reiktų supjaustyti dar smulkiau!), tačiau jeigu turite virtuvės kombainą, nedvejodami naudokite būtent jį.

5. Per daug sutrinate bananus
Bananai turi daug krakmolo, todėl jeigu trindami persistengsite, gausite ne kreminę, o lipnią masę. Kaip žinoti, kada užtenka trinti? Vos sutrynę paskutinį bananų gabalėlį, masę trinkite dar 30 sekundžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)