Šios saldžiosios čimičangos iškart iškeptos išorėje traškios, o viduje – saldus, minkštas, kreminis įdaras. Jei norite, kad čimičangos būtų dar saldesnės, galite jas aplieti šokoladu. Čimičangas paruošite labai greitai, lengvai ir turėsite visą lėkštę garuojančių saldžių užkandžių, kurie nuo stalo išnyks akimirksniu.

13 čimičangų reikės:

  • 13 vidutinio dydžio (~19–20 cm skersmens) tortilijų
  • 227 g kreminio sūrio (tokio kaip „Philadelphia“), kambario temperatūros
  • 200 ml susmulkintų braškių
  • 3 valg. š. cukraus
  • 3 valg. š. grietinės
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 0,5 arb. š. nutarkuotos citrinos žievelės
  • saulėgrąžų aliejaus kepimui

Viršui apibarstyti:

  • 50 g cukraus
  • 1 arb. š. cinamono

Gaminimas:

  1. Viename indelyje sumaišome 50 g cukraus su 1 arb. š. cinamono.
  2. Į kitą indą sudedame kreminį sūrį, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę, masę plakame elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių. Tada su šaukštu įmaišome braškių gabalėlius.
  3. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų (~2 cm, nereikia, kad apsemtų čimičangas).
  4. Ant kiekvienos tortilijos, maždaug 4 cm nuo krašto dedame 1 valg. š. kremo, užlenkiame kraštą prie kurio dėjome kremą, tada užlenkiame šoninius kraštus ir susukame suktinuką, suspaudžiame. Taip suvyniojame kiekvieną tortiliją. Galite suvynioti kelias čimičangas, jas kepti ir tuo pačiu metu pasiruošti likusias.
  5. Kiekvieną čimičangą dedame į įkaitusį aliejų ta puse, kur baigiasi tortilijos kraštelis, paspaudžiame šakute, kad čimičanga „neiširtų“, apkepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Iškepusias čimičangas dedame ant popierinio rankšluosčio, po to dedame į cukrų su cinamonu, patiekiame dar karštas.

Skanių čimičangų!

Pastaba. Atvėsusias čimičangas laikykite uždengtas šaldytuve.