„Mano prioritetas gaminant – kad būtų skanu“, – atsiųstame pranešime cituojamas „Vyrų virtuvėje“ šefas Paulius Stoškus, paklaustas, kas jam svarbiau – gaminti greitai, sveikai ar skaniai.

Renkasi maitintis sveikiau

Dažniausiai „Vyrai virtuvėje“ gamina renginiams ir visuomet stengiasi nustebinti savo klientus.

„Jei reikėtų vienu žodžiu apibūdinti savo ruošiamą maistą, sakyčiau – nenuobodus. Aš save priskirčiau naujovių šalininkams, stengiuosi išmėginti vis ką nors naujo ir negaminto. Asmeniškai turiu ir naudoju įvairią techniką, tokią kaip vakuumatorius, cirkuliatorius, dūmų šautuvas, kurie suteikia daugiau laisvės ir erdvės eksperimentams“, – sako Paulius, kuris vertina ne tik gerą maisto skonį, bet nemažą dėmesį skiria ir jo kokybei bei maistinei vertei.

Virtuvės šefas Paulius Stoškus

„Stengiuosi žiūrėti, ką valgau ir ką gaminu. Jei yra galimybė, vengiu įvairių padažų, bulvių, miltų. Žinoma, šalia gero jautienos didkepsnio pipirinis padažas yra privalomas. Viskas, kas mažiau apdorota, šviežia, man asocijuojasi su sveiku maistu“, – sako virtuvės šefas. Esant galimybei, Paulius renkasi lietuvišką produkciją, tačiau pomėgis gaminti Viduržemio jūros virtuvės patiekalus skatina produktų ieškoti ir nišinėse parduotuvėse.

„Esu įvairių maisto turgų gerbėjas, tad pasitaikius progai stengiuosi juos aplankyti. Nišinėse parduotuvėlėse ieškau išskirtinių alyvuogių, vytintų kumpių ar šviežio mocarelos sūrio. Stengiuosi mėgautis viskuo ir atrasti naujų potyrių“, – pasakoja kulinaras.

Vasariškas receptas

Birželio pradžioje dalyvavęs prekybos tinklo „Rimi“ sveikesnio grilio patiekalų iškyloje „Sveika, vasara“, Paulius gamino krevečių iešmelius su pomidorų ir mangų salsa. Šio paprasto, greito ir iš „Rinkis sveikiau“ ženklu pažymėtų produktų pagaminto patiekalo receptu dalijamės su visais.

Reikės:

  • 1 pakuotės tigrinių krevečių
  • žaliosios citrinos
  • šviežių kalendrų
  • šviežio čili pipiro
  • 3 prinokusių mangų
  • 2 pakuočių mažų pomidorų
  • alyvuogių aliejaus

Taip pat reikės: grilio, iešmelių

Gaminimas:

Išlukštenkite krevetes, palikite tik uodegėles.

Paruoškite marinatą iš smulkinto čili pipiro, kelių česnako skiltelių, saujos smulkintų kalendrų, žaliosios citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Krevetes apipilkite šiuo mišiniu ir palikite keletui minučių, kol pasiruošite pomidorų ir mangų salsą.

Išsirinkite gerai sunokusius mangus, nulupkite ir susmulkinkite juos kubeliais. Mažuosius pomidorus padalinkite į keturias dalis ir sudėkite į bendrą indą kartu su mangais. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, įberkite saują smulkintų kalendros lapelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

Pasigaminę mangų ir pomidorų salsą, dėkite pamarinuotų krevečių iešmelius ant gerai įkaitinto grilio. Svarbu krevečių neperkepti: rekomenduojama keletą minučių pakepti vieną pusę ir keletą minučių kitą, kol krevetės gražiai paraus. Krevetes patiekite su pasigaminta salsa.

Šis lengvas ir gaivus užkandis puikiai tiks draugų kompanijai šiltą vasaros dieną.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)