Ožkos sūrio brusketos

Reikės:

  • 1 prancūziško batono
  • 100 g minkšto ožkos sūrio
  • 100 g graikinių riešutų
  • 1 v.š. medaus
  • šviežio baziliko

Gaminame:

  1. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis ir paskrudiname orkaitėje.
  2. Tepame ožkos sūrio, pabarstome riešutais, apšlakstome medumi.
  3. Patiekiame su šviežiu baziliku.

Meksikietiškos tostados


Meksikietiškos tostados


Jei jūs, kaip ir aš, labai mėgstate nachos su kalnu priedų, tai tikrai žinote tą puikų jausmą, kai paimi nuostabų nachos su visais priedais. Tostadų privalumas tas, kad kiekvienas traškutis yra tas tobulas kąsnis.

Reikės:

  • 20 apvalių nachos traškučių
  • 100 g plėšytos kiaulienos
  • 50 g sūrio
  • 1 pomidoro
  • 5 pepperoni paprikų ar jalapenų
  • 100 g grietinės
  • pusės laimo

Gaminame:

  1. Ant nachos traškučių dedame plėšytos kiaulienos. Taip pat galima naudoti ir maltą mėsą, keptą vištieną ar kt.
  2. Pabarstome tarkuotu sūriu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.
  3. Ištraukus iš orkaitės apdėliojame pomidoro ir pepperoni ar jalapeno gabalėliais.
  4. Dedame po pusę šaukštelio grietinės ant viršaus.
  5. Viską apšlakstome laimo sultimis.

P.S. Į kompaniją labai puikiai tiktų avokadas ir kalendra.

Summer rolls’ai

Summer rolls’ai


Nenurašykite šio recepto galvodami, kad čia tai per daug žaidimo. Taip, gamybą reikia perprasti ir pasiruošimo čia yra. Bet juk taip gera eksperimentuoti, atrasti naujų dalykų, kurie dar ir labai skanūs, ir nustebinti šeimą ar svečius naujais skoniais. O kai perpranti, tai viskas pasidaro net labai lengva.

10 rolls’ų reikės:

  • 10 ryžių lapų
  • 20 krevečių
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų
  • 10 salotų lapų
  • 4 mėlynojo kopūsto lapų
  • 1 ilgo agurko
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 morkos
  • 100 g ryžių vermišelių
  • juodojo sezamo
  • 5 svogūno laiškų

Padažui reikės:

  • ¼ stiklinės riešutų sviesto
  • 2 v.š. sojos padažo / tamari
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 v.š. vandens

Gaminame:

  1. Iškepame krevetes – keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame krevetes, apkepame 3 minutes, pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
  2. Išverdame ryžių vermišelius, atidedame.
  3. Mėlynąjį kopūstą, agurką, papriką, morką ir svogūnų laiškus supjaustome maždaug vienodo ilgio (apie 8 cm) juostelėmis.
  4. Į platų dubenį prisipilame šalto vandens. Į vandenį merksime ryžių lapus, taigi jie turi tilpti dubenyje.
  5. Pasiruošiame: prieš save pasidedame plastikinę pjaustymo lentelę (ant jos suksime suktinukus), šalia – platų dubenį su šaltu vandeniu (jame mirkysime ryžių popierių), priešais išsidėliojame paruoštus priedus: išvirtus ryžių vermišelius, keptas krevetes, šiaudeliais smulkintas daržoves, nesmulkintus salotų lapus ir sezamą.
  6. Imame vieną ryžių popieriaus lakštą, merkiame į vandenį minutei. Po minutės matysite pakitusią lapo struktūrą – iš kieto jis tampa minkštas, lipnus ir permatomas.
  7. Traukiame lapą iš vandens ir dedame ant plastikinės lentelės.
  8. Ties viduriu arčiau savęs dedame salotos lapą. Ant jo – ryžių makaronų, kiekvienos daržovės, po 2 krevetes ir pabarstome sezamu.
  9. Sukame: pakeliame apatinį ryžių popieriaus kraštą ir juo apgaubiame įdarą, tuomet užlenkiame šonus ir susukame suktinuką. Vyniojame glaustai, suspaudžiant.
  10. Ruošiame padažą – į puodą sudedame visus ingredientus, pakaitiname, kol viskas išsilydo, ir sumaišome.
  11. Suktinukus perpjauname perpus ir patiekiame su paruoštu padažu.

Riešutų sviesto sausainiai


Riešutų sviesto sausainiai


Gliuteno netoleruojantys žino, kad parduotuvėse GF sausainių kainos kosminės, o skonis nelabai koks. Tai štai, iškepiau puikių sausainių ne tik be gliuteno, bet ir be augalinės kilmės produktų. Viduje jie minkšti, išorėje – traškūs ir trapūs. Skanu buvo visiems – net ir tiems, kurie valgo viską!

10 didelių sausainių reikės:

  • 1 stiklinės riešutų sviesto
  • 1/4 stiklinės rudojo cukraus (sveikesnei alternatyvai – kokosų cukraus)
  • žiupsnelio vanilės
  • 2/3 stiklinės avižų arba migdolų miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių (naudojau be glitimo)
  • žiupsnio druskos
  • 1/4 stiklinės pieno (naudojau migdolų)

Gaminame:

  1. Dubenyje labai gerai išmaišome riešutų sviestą su cukrumi ir vanile.
  2. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską.
  3. Sausą mišinį beriame ant šlapio ir gerai išmaišome.
  4. Pilame pieną, gerai išmaišome.
  5. Į kepimo skardą dedame po tešlos rutuliuką, jį paspaudžiame šakute.
  6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių.