Šiam receptui reikia jau pagamintos vištienos. Tobulas variantas, jei, pavyzdžiui, šaldytuve likęs keptos vištienos gabalėlis. Jei ne – tiesiog prieš tai jį iškepkite. Arba galima vištienos visai nedėti, o pasigaminti puikią augalinės kilmės vakarienę.

Reikės:

  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • saujos pievagrybių
  • 50 ml baltojo sauso vyno
  • 1 stiklinės (200 ml) bolivinės balandos
  • 350 ml vištienos sultinio
  • keptos vištienos
  • 1 morkos
  • saujos šaldytų žirnelių
  • saujos kedro riešutų
  • česnako laiškų
Bolivinė balanda su vištiena
Foto: Kristina Pišniukaitė


Gaminame:

  1. Puode įkaitiname aliejų, įtarkuojame česnaką, sudedame smulkintus pievagrybius ir pakepiname maišydami 2 minutes.
  2. Pilame baltą vyną, leidžiame išgaruoti alkoholiui, t.y. supylę vyną minutę neliečiame puodo.
  3. Suberiame bolivinę balandą, supilame sultinį. Kai viskas užverda, sumažiname ugnį iki minimalios, uždengiame puodą ir verdame 15 minučių.
  4. Įmaišome smulkintą vištieną, morką, žirnelius ir pakaitiname dar minutę.
  5. Patiekiame pabarstę kedro riešutais, smulkintais česnako laiškais (ar kitais žalumynais). Mėgstantys rūgštelę – apšlakstykite laimo ar citrinos sultimis.

Skanaus!