Jos kolegė, praktinių sveiko maisto kursų gaminimo vadovė Aistė Švetkauskė sako, kad natūraliam sultiniui išsivirti tiks pačios įvairiausios sezoninės žolelės ir daržovės. Be to, galima naudoti ne tik šviežius, bet ir šaldytus ar džiovintus produktus.

Šį kartą sveikos mitybos propaguotoja naudojo:

  • kopūsto lapą
  • krapus
  • svogūnų laiškus
  • bazilikus
  • džiovintus saliero lapus
  • džiovintus pomidorus
  • pipirus
  • džiovintus baravykus
  • lydytą sviestą

Gaminimas:

  1. Visus žalumynus sudedame į verdantį vandenį. Įberiame keletą pipirų. Puodą uždengiame ir verdame apie 12 min. Išviręs toks sultinys puikiai tiks ir toks, tačiau specialistė siūlo jį paskaninti išskirtiniu ingredientu – džiovintais baravykais.
  2. Taigi kol sultinys verda, keptuvėje pakaitiname lydytą sviestą ir sudedame per naktį išmirkytus džiovintus baravykus. Pagardiname druska, pipirais ir trumpai pakepiname. Čia puikiai tinka ir pakepintas svogūnas arba sutarkuota morka.
  3. Kai sultinys išverda, išgriebiame iš vandens žalumynus, įberiame žiupsnelį druskos, įpjaustome šviežių krapų.
  4. Išpilstome sultinį į lėkštes, kas nori – įsideda pakepintų grybų.

Būkit sveiki ir sotūs!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)