Reikės:

  • čiabata duonos
  • apie 50 g gražgarsčių
  • 2 obuolių
  • 20 g rudojo cukraus
  • 40 g sviesto
  • 300 g vištienos krūtinėlės
  • šlakelio sojos
  • druskos, pipirų
  • 10 g medaus
  • 20 g „Sweet chilli“ padažo (tinka ir kitas pusiau aštrus padažas)
  • aliejaus kepti
  • 20 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
  • aviečių (nebūtina)
  • užkandžiui aptepti tinka viskas, ką mėgstate – sviestas, majonezas, lydytas sūrelis
Sumuštiniai su vištiena ir keptais obuoliais

Gaminimas:

  1. Supjaustykite obuolius vidutinio storumo skiltelėmis.
  2. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto ir sudėkite kepti obuolius. Kepkite ant vidutinės temperatūros, kol obuoliai taps beveik minkšti. Tuomet suberkite cukrų ir karamelizuokite obuolius, kol cukrus ištirps. Nuimkite obuolius nuo kaitros ir atvėsinkite.
  3. Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite druska ir pipirais.
  4. Vėl įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite kepti vištieną. Vištiena kepa greit, ypač juostelės, todėl kaitrą laikykite didesnę, kad vištiena kuo labiau apskrustų.
  5. Kai jau paruduos, abi vištienos puses apliekite soja, medumi ir „Sweet chilli“ padažu, viską išmaišykite ir nuimkite nuo kaitros.
  6. Čiabatą supjaustykite riekelėmis, tepkite mėgstamo užtepo, dėkite gražgarstes, keptus obuolius, vištieną, užberkite sūrio, sudėkite avietes.

Skanaus!