Taigi dalijuosi savo TOP 9 pusryčių receptais. Tikiuosi, kad rasite naujų idėjų ir rytoj padėsite į šoną tą sumuštinį ar nuobodų virtą kiaušinį.
Lašiša įdarytas keptas avokadas
Tai puikus pusryčių patiekalas. Sveikas, maistingas ir labai skanus. Keptas avokadas labai skanus ir minkštas, jį puikiausiai galite derinti su savo mėgstamais ingredientais ir keisti įdarą pagal savo poreikius.
Reikės:
- 1 avokado
- 50 g rūkytos lašišos
- 50 g mocarelos
- druskos, pipirų
- česnakų laiškų pabarstyti
- čili dribsnių (mėgstantiems aštriau)
Gaminame:
- Avokadą pjauname perpus, išskobiame šiek tiek vidaus, kad tilptų lašiša ir mocarela.
- Avokadų puseles perkeliame į kepimo skardą.
- Į avokadą dedame rūkytos lašišos juosteles, mocarelą, pabarstome druska ir pipirais.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min.
- Iškepusius pabarstome smulkintais česnakų laiškais ir, jei mėgstate aštriau, čili dribsniais.
Brusketos su ožkos sūriu
Brusketos su ožkos sūriu
Jei mėgstate specifinį ožkų sūrio skonį – šis receptas jums!
Man ožkų sūris labai patinka. Ypač – minkštas, tepamas. Nuotraukoje mano mėgstami deriniai su ožkų sūriu.
Ožkų sūris, nors ir gurmaniško skonio, dera tikrai su daug kuo. Jei pritrūksite idėjų, ožkų sūrį derinkite su:
- vynuogėmis ir kitomis uogomis
- abrikosais
- kriaušėmis
- figomis
- riešutais
- čili pipirais
- burokėliais
- ridikėliais
- cukinija
- česnakais, raudonuoju svogūnu
- kiaušiniu
- alyvuogėmis
- „Prosciutto“ kumpiu
Jei įdomios kitokių sumuštinių idėjos – štai mano 15 nestandartinių sumuštinių.
Avižos per naktį
Avižos per naktį
Tai geriausias pasirinkimas, kai laukia skubus rytas. Kaip aš dievinu, kai puikiausi pusryčiai ryte jau laukia. Vakare užtrunki vos kelias minutes – siunti nakvoti į šaldytuvą ir bam ryte maistingi pusryčiai paruošti, tik užsidedi mėgstamų priedų ir viskas. Šį kartą – avižos, o taip pat dažnai gaminu chia pudingą.
1 porcijai reikės:
- pusės stiklinės (100 ml) pieno
- pusės stiklinės avižinių dribsnių
- 1 a.š. medaus arba sirupo
- lašelio vanilės ekstrakto
- mėgstamų priedų
Gaminame:
- Visus ingredientus (išskyrus priedus) dedame į sandarų indą ir gerai išmaišome. Leidžiame pastovėti 5–10 min ir dar kartą išmaišome. Uždengiame ir siunčiame nakvoti į šaldytuvą.
- Ryte uždedame savo mėgstamų priedų. Šį kartą dėjau šaldytas mėlynes, avietes ir migdolų drožles.
Mano pusryčiai be gliuteno ir be pieno produktų, todėl naudojau migdolų pieną, agavų sirupą ir avižas be gliuteno.
Priedus galima naudoti kokių tik norite. Štai kelios idėjos garantuotai sėkmei ir kokybiškam rytui:
- bananai + juodasis šokoladas
- bananai + riešutų sviestas
- obuoliai + cinamonas
- ananasas + mango + bananas + kokosas
- braškės + vanilė
- kokosas + kakava
- avietės + baltas šokoladas
- mėlynės + bananai + migdolai
Kavos ir avižų kokteilis
Labai energizuojantis kokteilis – kava ir avižos
Greiti pusryčiai, kurie kaip mat privers pašokti ant kojų. Receptą rasite čia.
Trinti vaisiniai kokteiliai
3 nuostabiai švelnūs trinti vaisiniai kokteiliai
Geltonas – tropikai
1 bananas + pusė mango + griežinėlis ananaso + 150 g kokosų pieno
Žalias – energija
1 bananas + sauja špinatų + 150 g kokosų pieno
Raudonas – uogų injekcija
1 bananas + saujelė aviečių + kelios braškės + 150 g migdolų pieno
Kokosinis chia pudingas
Kokosinis chia pudingas
1 porcijai reikės:
- 200 ml kokosų pieno (skystesnio, iš pakelio)
- 1 v.š. kokosų drožlių
- 2.5 v.š. chia sėklų
- 1 a.š. Klevų arba agavų sirupo (jei mėgstate saldžiau)
- mėgstamų uogų, vaisių arba riešutų
Gaminame:
- Sumaišome pieną, chia, kokosų drožles, sirupą. Leidžiame 5 minutes pastovėti ir dar kartą sumaišome.
- Pilame viską į sandarų indelį, dėl visa ko dar gerai papurtome ir siunčiame nakvoti į šaldytuvą (jei ne nakvoti, tai bent 4 val. pabūti).
- Patiekiame su mėgstamomis uogomis, vaisiais, riešutais.
Humusas + trapučiai + daržovės
Skaniausi pusryčiai: humusas + trapučiai + daržovės
Labai mėgstu savaitgaliais humuso pasigaminti daugiau ir visą savaitę tepti ant sumuštinių ir šiaip sveikai užkandžiauti. Taigi dalijuosi klasikinio humuso receptu ir idėjomis, su kuo jį derinti.
Klasikiniam humusui reikės:
- 300 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 a.š. tahini pastos
- druskos, pipirų, česnako miltelių (pagal skonį)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. citrinos sulčių
- 2 v.š. vandens
Gaminame:
Visus ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname.
Jei humusas per tirštas – įpilame dar kiek vandens, kol pasiekiame norimą tekstūrą.
Mėgstamiausi priedai ant sumuštinių su humusu:
- avokadas + citrinos sultys + druska, pipirai
- ridikėliai + citrinos sultys + druska, pipirai
- smidrai (apvirti 3 minutes) + citrinos sultys + druska, pipirai
- pomidorai + bazilikai + druska, pipirai
- įvairūs daigai
- keptos daržovės – ant grilio kepta cukinija, paprika, baklažanai
Kitaip sakant – ant humuso sutepto sumuštinio drąsiai dėkite įvairiausias daržoves, daigus, žalumynus, sėklas, riešutus. Tiks ir kiaušiniai, sūriai, vytintas kumpis.
Geriausi sumuštiniai
Pusryčiai gražuoliai – geriausi sumuštiniai
2 sumuštiniams reikės:
- 2 juodos duonos riekių
- pusės avokado
- 1 v.š. pieno/ augalinio nesaldaus pieno
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druskos, pipirų, česnako prieskonių
- 1 kiaušinio
- 2 ridikėlių
- šviežio baziliko
- kanapių sėklų
Gaminame:
- Gaminame avokado kremą – sutriname avokadą, pieną, citrinos sultis, druską, pipirus, česnako miltelius iki vientisos kreminės masės.
- Išverdame kiaušinius (7 minutes).
- Ant duonos riekių tepame avokado kremo, dedame po pusę kiaušinio, apdėliojame ridikėlių griežinėliais.
- Pabarstome kanapių sėklomis ir baziliko lapeliais.
Žaliasis kokteilis
Gerųjų riebalų prisotintas žaliasis kokteilis
Jei domitės sveika mityba, nenustebinsiu pasakydama, kad gerieji riebalai yra jėga! Trinti kokteiliai yra puikus būdas gauti visą puokštę vitaminų. Šį kartą – mano labai žalias kokteilis.
1 porcijai reikės:
- 1 banano
- pusės avokado
- geros saujos špinatų
- saujelės saulėgrąžų daigų
- 1 v.š. kokoso aliejaus
- 1 v.š. kanapių baltymų
- 200 ml pieno (naudojau migdolų)
Gaminame:
Visus ingredientus sudedame į kokteilinę ir sutriname.