Keksiukų receptu dalijasi tinklaraštis „Lieknos bitės“.

Reikės:

  • 100 ml nerafinuoto rudojo cukraus
  • 50 ml sėklų (pavyzdžiui, saulėgrąžų, moliūgų sėklų)
  • cinamono
  • 2 v. š. kakavos
  • 50 ml minkšto sviesto
  • 100 ml jogurto
  • 180 g varškės;
  • 2 v. š. išvirtos kavos
  • 300 ml speltos miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 2 v. š. pieno;
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š kepimo miltelių

Gaminimas:

  1. Cukrų sumaišykite su cinamonu ir pasmulkintomis sėklomis. Kelis šaukštus atidėkite į šoną.
  2. Į cukraus mišinį sudėkite minkštą sviestą, kiaušinį ir gerai išplakite. Sudėkite varškę, jogurtą, pieną, kavą ir taip pat išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą. Mišinį sudėkite į paruoštą masę ir gerai išmaišykite.
  4. Tešlą dėkite į keksiukų kepimo formą, keksiukų viršų pabarstykite likusiu cukraus ir sėklų mišiniu.
  5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Šaltinis
Temos
Tinklaraštis „Lieknos bitės“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)