Pats didžiausias šių kepsnelių pliusas yra tas, kad jie yra greitai paruošiami ir turi traškią plutelę. O dėl skonio nesiginčijama: juos arba mėgsti, arba ne.

Reikės:

  • 450 g vištienos krūtinėlės
  • 1 v. š. džiūvėsėlių
  • 1/3 puodelio šalto vandens
  • druskos
  • pipirų
  • česnako granulių
  • 1/2 puodelio kukurūzų miltų
  • 2 v. š. tarkuoto parmezano sūrio

Gaminimas:

  1. Vištieną supjaustome gabalėliais ir sudedame į elektrinį trintuvą. Kartu suberiame džiūvėsėlius, druską, pipirus, česnako granules, supilame vandenį. Malame tol, kol gauname vientisą masę.
  2. Kukurūzų miltus sumaišome kartu su smulkiai tarkuotu parmezanu.
  3. Iš vištienos formuojame nedidelius kepsnelius ir juos išvoliojame kukurūzų miltuose.
  4. Kepsnelius išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir kepame 190 °C orkaitėje 15 minučių.
  5. Valgome vienus su padažu arba kartu su salotomis.

Pastabos. Paruoštus, bet nekeptus kepsnelius galima supakuoti į sandarius, šaldyti skirtus maišelius, ir užšaldytus laikyti iki 3 mėnesių. Tokiu būdu galima pasigaminti didesnį jų kiekį, taip pasiruošiant būsimiems pietums. Juk visada geriau patiekalų pasigaminti pačiam ir užšaldyti, nei pirkti jau paruoštus gaminius su įvairiausiais priedais, kurių mes tikrai nenorime valgyti.