Vis dėlto jeigu anksčiau mėgstamiausi būdavo mieliniai ir lietiniai blynai dažniausiai su riebiu padažu arba uogiene, tai šiandien atrodo, kad blynus galima iškepti iš visko – daržovių, sūrio, avinžirnių ar bananų, pastebima atsiųstame prekybos tinklo „Maxima“ pranešime.

Saldžiųjų bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais

Reikės:

  • 1 stiklinės miltų
  • 0,5 puodelio kapotų ir kepintų pekano riešutų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos
  • 1 stiklinės pieno
  • 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 kiaušinių
  • 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų

Gaminimas:

  1. Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.
  3. Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį ir sudėkite saldžiąsias bulves.
  4. Kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite apibarstę likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.
Šaltinis: www.DELFI.lt
Prisijunkite arba diskutuokite anonimiškai
Jūs esate prisijungęs. Diskutuoti anonimiškai.
Diskutuoti anonimiškai arba prisijungti
Skelbti
Diskutuokite