Vis dėlto jeigu anksčiau mėgstamiausi būdavo mieliniai ir lietiniai blynai dažniausiai su riebiu padažu arba uogiene, tai šiandien atrodo, kad blynus galima iškepti iš visko – daržovių, sūrio, avinžirnių ar bananų, pastebima atsiųstame prekybos tinklo „Maxima“ pranešime.
Saldžiųjų bulvių (batatų) blynai su pekano riešutais
Reikės:
- 1 stiklinės miltų
- 0,5 puodelio kapotų ir kepintų pekano riešutų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 1 šaukštelio cinamono
- žiupsnelio druskos
- 1 stiklinės pieno
- 1/4 puodelio tamsaus rudojo cukraus
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 kiaušinių
- 3/4 puodelio apvirtų ir sutrintų batatų
Gaminimas:
- Į miltus įmaišykite 2 šaukštus pekano riešutų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Kitame dubenyje sumaišykite pieną, rudąjį cukrų, vanilę, aliejų ir kiaušinius.
- Skystuosius produktus įmaišykite į miltų mišinį ir sudėkite saldžiąsias bulves.
- Kepkite iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
- Patiekite apibarstę likusiais pekano riešutais, skanaukite su klevų sirupu ar šokolado kremu.
Cukinijų ir morkų blyneliai
Cukinijų ir morkų blyneliai
Reikės:
- 2 puodelių tarkuotos cukinijos
- 2 puodelių tarkuotų morkų
- 1 puodelio konservuotų kukurūzų
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų natūralaus jogurto
- žiupsnelio druskos ir pipirų
- 0,5 puodelio viso grūdo miltų
- 0,5 puodelio kukurūzų miltų
- 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
- 0,5 puodelio tarkuoto čederio sūrio
Gaminimas:
- Viename inde sumaišykite cukiniją, morkas, konservuotus kukurūzus, kiaušinį, jogurtą ir prieskonius. Maišykite iki vientisos masės.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius.
- Miltus berkite į skystus produktus.
- Galiausiai suberkite sūrį ir lengvai išmaišykite.
- Kepkite iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
- Patiekite su natūraliu jogurtu ar grietine.
Avokado ir kale kopūsto blynai
Avokado ir kale kopūsto blynai
Reikės:
- 1 kiaušinio
- 1/3 stiklinės pieno
- pusės griežinėliais supjaustyto avokado
- 1 šaukšto aliejaus
- 0,5 puodelio migdolų miltų
- 1/4 stiklinės miltų
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1–1,5 puodelio kale kopūsto
- 0,5 citrinos sulčių
- 0,5 šaukštelio cukraus
- grietinės arba natūralaus jogurto patiekti
Gaminimas:
- Į verdantį vandenį įdėkite kale kopūstą ir pavirkite porą minučių. Tuomet staigiai pamerkite į šaltą vandenį, taip kopūstas nepraras savo spalvos.
- Į maisto smulkintuvą įpilkite 2 šaukštus vandens, sudėkite kopūstą ir susmulkinkite ir vientisos masės.
- Dideliame inde išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
- Kitame inde sumaišykite likusius produktus, sudėkite smulkintą kale kopūstą ir avokadą ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.
- Kepkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Patiekite su natūraliu jogurtu.