20 bulvių odelių reikės:

  • 400 g plėšytos kiaulienos su BBQ padažu arba kitos mėsos
  • 10 vidutinio dydžio bulvių
  • druskos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 100 g sūrio
  • 4 v.š. graikiško jogurto arba grietinės
  • saujelės česnako laiškų
Traškios bulvių puselės

Gaminame:

  1. Pirmiausia paruošiame mėsą. Jei kepsite plėšytą kiaulieną, jums prireiks net kelių valandų, bet rezultatas tikrai vertas pastangų – jei dar niekada nebandėte, būtinai pabandykit! Kepkite daugiau mėsos – ją galėsite panaudoti ir kitiems patiekalams arba užšaldyti. Jei tiek daug laiko neturite – čia puikiai tiks ir kita jūsų mėgstama mėsa, pavyzdžiui, kepta malta mėsa su pomidorų padažu arba kepti vištienos gabalėliai.
  2. Bulves labai švariai nuplauname, nušveičiame visus purvus – patogiausia tai daryti su kempinėle.
  3. Tada jas perpjauname perpus, dedame į kepimo skardą, aptepame aliejumi, pabarstome druska ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie valandą (kol bulvės suminkštėja).
  4. Iškepusias bulvių puseles išskabtuojame šaukšteliu, įdarome plėšyta kiauliena, pabarstome tarkuotu sūriu ir kepame orkaitėje dar 10 minučių.
  5. Bulvių puseles patiekiame su jogurto arba grietinės šaukšteliu ir pabarstome smulkintais česnakų arba svogūnų laiškais.

Skanaus!