Tešlai reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių trynių
  • 105 g cukraus
  • 65 ml aliejaus
  • 90 ml pieno (šilto)
  • 130 g miltų
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • 4 vnt. kiaušinių baltymų
  • ¼ šaukštelio druskos

Kremui:

  • 3 vnt. kiaušinių trynių
  • 1 vnt. kiaušinio baltymo
  • 110 g cukraus
  • 15 g krakmolo
  • 150 ml pieno
  • 250 ml grietinėlės (30–35 proc.)
  • 50 g kokosų drožlių (kremui)
  • pagal skonį kokosų drožlių papuošimui
Kokosinis tortas „Raffaello“
Foto: Recepto autorių nuotr.


Gaminimas:

  1. Elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio trynius, suberkite cukrų.
  2. Įpilkite pieną, sumaišytą su aliejumi.
  3. Įberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą išmaišykite.
  4. Atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakite kiaušinio baltymus su druska iki standžiųjų putų. Gautas standžiąsias putas atsargiai įmaišykite į tešlą.
  5. Biskvitą kepkite 160 laipsnių temperatūroje 30 minučių (vaizdo recepte naudojome 24 cm skersmens kepimo formą).
  6. Biskvitą padalinkite į dvi dalis.
  7. Kremui sumaišykite nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi ir krakmolu.
  8. Įpilkite pieno ir sumaišykite.
  9. Dubenį palaikyti virš verdančio vandens, maišykite, kol kremo masė sutirštės.
  10. Palaukite, kol kremas atvės, o tuomet palikite šaldytuve 20–30 minučių.
  11. Elektriniu maišytuvu suplakite grietinėlę ir pridėkite atvėsintą plikytą kremą.
  12. Pusę gauto kremo sumaišykite su kokosų drožlėmis, šia kremo dalimi padenkite apatinį biskvito sluoksnį.
  13. Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi.
  14. Pagal skonį apibarstykite tortą kokoso drožlėmis.