Šiais receptais dalijasi TV3 televizijos kulinarinė laida „Gardu Gardu“!

Kiaulienos sprandinė moliūgo padaže

Reikės:

  • 500 g kiaulienos sprandinės
  • 2 svogūnų
  • ketvirčio vidutinio moliūgo
  • 1 pakuotės prieskonių ruošinio kiaulienai
  • 1 arb. š. ekologiško sultinio
  • žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų
  • alyvuogių aliejus kepimui
  • šviežių baziliko lapelių

Gaminimas:

  1. Troškintuve ant didelės kaitros alyvuogių aliejuje pakepinti pusžiedžiais smulkintus svogūnus. Kai jie tampa skaidrūs, suberti smulkiais kubeliais supjaustytą moliūgą. Kai moliūgas apskrunda, užpilti daržoves samčiu kitame puode paruošto sultinio. Sumažinti kaitrą, pamaišyti, trumpai patroškinti ir vėl užpilti sultiniu, kad apsemtų visas daržoves. Troškinti apie 10 minučių. Nukelti nuo viryklės ir sutrinti.
  2. Riekelėmis supjaustytą kiaulienos sprandinę apkepinti su prieskonių mišiniu ant didelės kaitros. Užpilti samčiu sultinio, sumažinti kaitrą ir pakepinti 5 minutes kelis kartus apverčiant mėsą. Tada supilti moliūgo masę, uždengti ir troškinti nuo 40 iki 60 minučių, priklausomai nuo to, kokio minkštumo mėsą mėgstate.
  3. Pabaigoje, jeigu padažas per skystas, išimti mėsą, padidinti kaitrą ir pakaitinti 5 minutes, kol padažas sutirštės.
  4. Patiekti su skrudinta duona arba bulvėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.
Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Apverstas obuolių pyragas

Pyragui reikės:

  • 1 kg obuolių
  • 100 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 400 g sluoksniuotos sviestinės bemielės tešlos

Papuošimui:

  • 100 g maskarponės sūrio
  • 100 g šviežių šilauogių
  • šviežių mėtos lapelių
  • žiupsnelio cukraus pudros
Apverstas obuolių pyragas

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupti ir supjaustyti maždaug 1 cm storio skiltelėmis.
  2. Į įkaitintą keptuvę po truputį berti cukrų ir judinant keptuvę laukti, kol jis visas gražiai išsilydys.
  3. Tada po truputį dėti kambario temperatūros sviesto gabaliukus ir nuolat maišyti, kol visiškai ištirps ir susidarys vientisa masė.
  4. Į gautą masę sudėti obuolių skilteles, gerai išmaišyti.
  5. Vanilės ankštį perpjauti išilgai ir išskobti sėklytes, viską sumesti į keptuvę ir gerai išmaišyti.
  6. Kol obuoliai karamelizuojasi, gražiai juos paskirstyti ant keptuvės dugno saulytės forma, iškočioti tešlą ir išpjauti keptuvės skersmens apskritimą. Juo uždengti karamelizuotus obuolius, tolygiai subadyti tešlos paviršių šakute ir kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 minučių.
  7. Iškepusį pyragą geriausia palikti nakčiai pastovėti, kad sustandėtų karamelizuotų obuolių masė. Prieš patiekiant dekoruoti maskarponės sūrio rutuliukais, šviežiomis šilauogėmis, mėtų lapeliais ir apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)