Ankštinės pupelės jau paruoštos, jas tereikės atšildyti, greitai supjaustyti likusias daržoves ir sūrį, viską išmaišyti ir salotos paruoštos! Prie salotų galima patiekti traškų prancūzišką batoną ir marinuotų alyvuogių.

Išeiga: 3–4 porcijos
Laikas: 20 minučių

Ingredientai:

  • 1 pakuotė žaliųjų ankštinių pupelių
  • 200 gramų pomidorų (gali būti įvairių spalvų)
  • 1 raudona saldžioji paprika
  • 200 gramų „Fetaki“ sūrio
  • petražolės

Padažui:

  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas aštrių garstyčių
  • 1 skiltelė česnako
  • druska, pipirai

Paruošimas:

Pupeles atitirpinkite, galite jas perpjauti pusiau.
Papriką išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Tokiais pat kubeliais supjaustykite pomidorus ir sūrį.


Paruoškite padažą. Nedideliame dubenyje šluotele išplakite aliejų, garstyčias, smulkintus česnakus, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų pipirų.

Daržoves sudėkite į salotų dubenį, suberkite supjaustytas petražoles, užpilkite padažą ir gerai išmaišykite.

Ant viršaus sudėkite sūrį ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Patiekite iškart.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)