2 porcijoms reikės:
700 g cukinijų
1 vnt. svogūno
1 skiltelės česnako
1 kubelio sultinio
1 stiklinės šviežių arba šaldytų žirnių
2 saujų bazilikų
Gaminimas:
- Svogūną ir česnaką nulupame, bazilikus nuplauname ir viską smulkiai sukapojame.
- Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname šaukštą aliejaus ir ant vidutinės ugnies kelias minutes apkepame svogūnus.
- Įdedame česnaką ir dar kelias minutes kepame. Česnakai turi būti minkšti, o svogūnai auksiniai.
- Tuo metu paimame cukiniją. Jeigu žievė labai stora, nulupame. Supjaustome kubeliais (pusės degtukų dėžutės dydžio) ir sudedame į puodą.
- Apkepame 5 min. ant silpnos ugnies ir užpilame vandeniu, kad apsemtų + 1 cm virš. Šiaip vandens neturėtų pritrūkti, bet jeigu mėgstate skystesnę sriubą, virdami įpilkite dar. Tik nepamirškite, kad cukinija yra vandeninga, tad sutrynus sriubą, ji bus skystesnė nei tikėsitės.
- Įdedame sultinio kubelį, žirnelius, pusę bazilikų. Uždengiame puodą dangčiu ir troškiname 12–15 min.
- Paragaujame žirnelį – jeigu jis jau minkštas, viską sutriname elektriniu trintuvu ir štai turime tyrsriubę. Beje, nepersistenkite trindami sriubą – smagu atrasti vieną kitą sveiką žirnelį!
- Pateikdami gausiai apiberiame smulkintais bazilikais, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
- Druska ir pipirai – pagal skonį ir tik pačioje pabaigoje. Aš dar sriubą pagardinau Pecorino sūriu, tad druskos neprireikė.