maisto priedai

maisto priedai

Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti papildomų, pvz., skonį, kvapą, išvaizdą. Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės, pvz., konservavimui naudojamas actas, sūdymui naudojama valgomoji druska, vyndarystėje naudojamas sieros dioksidas. Antroje XX a. pusėje vystantis maisto pramonei pradėta naudoti daug naujų, tiek natūralių, tiek sintetinių, maisto priedų.

NAUJIENOS

Žmonės, turintys migreną , žino, kad tai nėra tik paprastas galvos skausmas. Migrena gali gerokai išstumtydi planus ir priversti žmogų atgulti į...

Indrė Urbanavičienė kosmetikos pasaulyje, galima sakyti, atsidūrė per smalsumą. Prieš 15 metų susidomėjusi kosmetikos gaminių sudėtimi moteris...

Redakciją pasiekė pasipiktinusios mamos laiškas su prisegta nuotrauka, kurioje matyti ant traškučių pakelio užklijuota produkto sudėtis. Ji rašė,...

Tarptautinė vėžio tyrimų agentūra prie Pasaulio sveikatos organizacijos ( PSO ) neseniai pareiškė, kad vienas plačiai naudojamų maisto priedų –...

Ūkininkai ir kiti nacionalinės maisto kokybės sistemos produktų (NKP) gamintojai gali kreiptis valstybės paramos savo veiklai ir nuo šių metų...

Europos maisto saugos tarnyba (EFSA) specialistai įspėja vartotojus – maisto papildai neturėtų būti laikomi subalansuotos sveikos mitybos...

Konkursas. Ką žinote apie maisto priedus?

2023 m. gegužės 4 d. 17:11

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10