Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu – puikų balansą turintis skonių derinys. Šis užkandis labai patiks svečiams per Kalėdas ar kitas šventes. Pyragėliai su kalakutiena ir spanguolių džemu skanūs ir atvėsę.

Gaminimo eiga

* Į prikaistuvį sudėkite spanguoles, cukrų, čiobrelį, vandenį ir garinkite ant vidutinės kaitros, kol pasidarys tirštas džemas, apie 20 minučių. Susmulkinkite rankiniu trintuvu ir nepamirškite prieš tai išimti čiobrelio šakelių.

* Keptuvėje su alyvuogių aliejumi pakepkite česnaką ir kalakutieną, pagardinkite druska ir tarkuotu muskatu. Kepkite apie 15 minučių ir pabaigoje užberkite kapotų laiškinių svogūnų.

* Iš tešlos išpjaukite 2 dydžių apskritimus. Didesnis apskritimas bus pyrago pagrindas, o kitas, mažesnis, bus pyrago dangtelis. Didesnius apskritimus sudėliokite į keksiukų formeles, sieneles gerai prispauskite prie formelės.

* Padėliokite į keksiukų formeles kalakutienos įdarą ir spanguolių džemą po lygiai. Uždėkite ir kočiojant prispauskite dangtelius.

* Patepkite kiaušinio plakiniu, padarykite skylutes ir kepkite orkaitėje 175 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

* Iškepusiems leiskite 5 minutes pravėsti ir mėgaukitės.

* Atvėsusius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai