Ingredientai
sviestinė bandelė
1
vnt.
menkės filė
120
g
šalotinis svogūnas
1
vnt.
kiaušinis
1
vnt.
miltai
20
g
džiūvėsėliai
50
g
kaparėliai
10
g
citrina
1
vnt.
majonezas
30
g
kietasis sūris
20
g
druska
žiupsnelis
Porcijos: 1
Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.
Gaminimo eiga
* Dubenėlyje sumaišykite smulkintus šalotinius svogūnus, kaparėlius, marinuotus agurkėlius, smulkintas petražoles, majonezą, citrinos žievelę ir druską.
* Menkės filė apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje 5 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Po kepimo nusausinkite, padėję ant popierinių rankšluosčių, ir pagardinkite druska.
* Sviestines bandeles paskrudinkite ant sausos keptuvės, kol įgaus rudą atspalvį.
* Gaminkite suvožtinį: ant apatinės bandelės dėkite totoriško padažo, ant jo – keptą žuvį, ant žuvies – tarkuokite kietąjį sūrį. Tokia pat eile pakartokite dar vieną sluoksnį ir pabaigoje uždėkite viršutinę bandelę.
* Atvėsusį suvožtinį laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.
Atsiliepimai