Pasigaminti menkės suvožtinių patiks tiems, kas labai pasiilgo vasaros ir iškylų. Nors įprasta suvožtinius gaminti su mėsa, įsitikinsite, kad su žuvimi – itin gardus užkandis. Patiekite suvožtinius dar karštus.

Gaminimo eiga

* Dubenėlyje sumaišykite smulkintus šalotinius svogūnus, kaparėlius, marinuotus agurkėlius, smulkintas petražoles, majonezą, citrinos žievelę ir druską.

* Menkės filė apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje 5 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Po kepimo nusausinkite, padėję ant popierinių rankšluosčių, ir pagardinkite druska.

* Sviestines bandeles paskrudinkite ant sausos keptuvės, kol įgaus rudą atspalvį.

* Gaminkite suvožtinį: ant apatinės bandelės dėkite totoriško padažo, ant jo – keptą žuvį, ant žuvies – tarkuokite kietąjį sūrį. Tokia pat eile pakartokite dar vieną sluoksnį ir pabaigoje uždėkite viršutinę bandelę.

* Atvėsusį suvožtinį laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai