Ingredientai
Lauro lapai
pagal skonį
Gvazdikėliai
4
vnt.
Juodieji pipirai
pagal skonį
Druska
pagal skonį
Česnakai
3
skiltelės
Druska
4
šaukšteliai
Cukrus
4
šaukšteliai
Actas
0.6
stiklinės
Citrinos rūgštis
žiupsnelis
Gaminimo eiga
Grybus nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite nedideliu kiekiu vandens. Pasūdykite ir virkite 40 min., nugriebdami putas. Išvirusius grybus nukoškite. Grybus kartu su prieskoniais sudėkite į stiklainius.
Pasiruoškite marinatą. Į vandenį suberkite druską, cukrų, actą, citrinos rūgštį ir užvirkite. Karštu marinatu užpilkite grybus. Stiklainius su grybais statykite į puodą su karštu vandeniu. 0,5 l stiklainius sterilizuokite 45 min., 1 l stiklainius – 1 val.
Užsukite dangtelius, stiklainius apverskite ir palikite atvėsti.
Tapk 1000receptu.lt draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!
Mėgsti gaminti? Pasidalink savo receptu, dalyvauk konkursuose ir laimėk puikius prizus!
Atsiliepimai