Ingredientai
Sviestas
1
šaukštas
Svogūnai susmulkinti
puodelis
Česnakai
1
skiltelė
Vištienos sultinys
4
puodeliai
Laimo vaisių sultys
1
šaukštelis
Avokadai
2
vnt.
Grietinėlė riebi
2
puodeliai
Kmynai
šaukštelis
Kalendros šviežios
sauja
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 6
Avokadai, grietinėlė, kmynai, ir šviežia kalendra suteiks šiai sriuba fantastišką skonį. Tradiciškai sriubai naudojamas vištienos sultinys, tačiau jeigu norite vegetariško varianto, naudokite daržovių sultinį.
Gaminimo eiga
Puode su storu dugnu ištirpinkite sviestą ir maždaug 3 minutes pakepinkite jame susmulkintą svogūną. Paskui suberkite susmulkintą česnaką ir pakepinkite dar pusę minutės.
Supilkite vištienos sultinį, laimo sultis ir susmulkintą avokadą, gerai išmaišykite ir užvirkite. Nuolat maišydami pavirkite 7 minutes.
Sriubos turinį sukrėskite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagardinkite grietinėle, kmynais, druska ir pipirais.
Viską vėl perpilkite į puodą ir dar pakaitinkite ant vidutinės ugnies apie 5 min. Apibarstykite šviežia kalendra ir patiekite šiltą.
Atsiliepimai