Kepti burokėliai ir grikiai – itin vykęs skonio derinys. Be to, šiltos salotos yra kur kas malonesnis pasirinkimas vėsiu metų laiku. Keptų burokėlių ir grikių salotas ruoškite tiek pusryčiams, tiek vakarienei.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską.

2. Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzamiko acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.

3. Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų.

4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką. Pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps. Pagardinkite druska, pipirais ir 1 v. š. balzamiko acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių.

5. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.

6. Perkelkite į lėkštes ir ant viršaus dėkite keptus burokėlius.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Kas tas avokadas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai