Ingredientai
Miltai
200
g
Avižiniai dribsniai
60
g
Kepimo milteliai
2
šaukšteliai
Soda
0.5
šaukštelio
Mėlynės
1
stiklinė
Kiaušiniai
2
vnt.
Cukrus
180
g
Sviestas
150
g
Vanilinis cukrus
pakelis
Grietinė
300
g
Porcijos: 12
Gaminimo eiga
Miltus persijojame į dubenį ir sumaišome su avižiniais dribsniais, kepimo milteliais ir maistine soda.
Mėlynes suverčiame į kiaurasamtį ir paliekame nudžiūti.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, sudedame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Suberiame miltų mišinį ir vėl išmaišome. Paskiausiai į tešlą sudedame mėlynes ir sumaišome.
Tešlą sudedame į popierines keksiukų formeles. Jas sudedame į skardą.
Kepame 180 C karštumo orkaitėje 20-25 minutes.
Iškepusius keksiukus 5 minutes vėsiname formelėse. Paskui išimame ir sudedame į lėkštę. Tiekiame šiltus.
Atsiliepimai