Ingredientai
„Iki“ miltai
125
g
„IkI“ sviestas
50
g
sezamų sėklos
50
g
vanduo
25
ml
laiškinis svogūnas
10
g
„IkI“ konservuotas tunas
200
g
„IkI“ majonezas
40
g
sojų padažas
15
ml
citrina
1
vnt.
druska
pagal skonį
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Dubenyje sumaišykite miltus, minkštą sviestą, sezamų sėklas, vandenį ir druską. Minkykite rankomis, kol viskas sušoks į vientisą tešlą.
* Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kočiokite iki 0,5 cm storio, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
* Būsimus sezamo traškučius dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Po kepimo palikite atvėsti.
* Paruoškite tuno užtepą dubenyje sumaišydami nusausintą konservuotą tuną, majonezą, citrinos sultis bei nutarkuotą žievelę.
* Ant sezamų traškučių dėkite tuno užtepą ir papuoškite kepintomis sezamo sėklomis bei smulkiai pjaustytais laiškiniais svogūnais.
* Laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.
Atsiliepimai