Šitaip paruoštas salotas su lydeka drąsiai dėkite ir ant šventinio stalo. Salotų gaiva, kremo švelnumas ir malonaus skonio žuvis – tobulas derinys. Tokį patiekalą galima patiekti ir per pietus, ir vakarienei. Pabaigoje apibarstykite skrudintomis saulėgrąžomis.

Gaminimo eiga

* Į indą dėkite kreminį sūrį, pilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, tarkuotą imbierą, garstyčias, druską, pipirus ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą kremą sudėkite į konditerinį maišelį.

* Į keptuvę pilkite aliejų ir dėkite kepti lydekos filė. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite iš abiejų pusių po kelias minutes. Ant iškeptos pusės užtarkuokite citrinos žievelės.

* Iškepusią ir kiek atvėsusią žuvies filė sulaužykite gabalėliais. Vieną žuvies dalį atidėkite, ją apibarstykite skrudintomis saulėgrąžomis.

* Į dubenį dėkite lapines salotas, lydekos gabaliukus ir konditeriniu maišeliu išspauskite kreminio sūrio, citrinos sulčių ir viską išmaišykite.

* Į lėkštę dėkite salotų, saulėgrąžomis gardintą žuvies gabaliuką ir išspauskite kremo burbuliukų. Apibarstykite likusiomis saulėgrąžomis, puoškite krapų šakelėmis.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai