Tiems, kas mėgsta žuvį ir šiokį tokį aštrumą, šis pyragas su menke neabejotinai taps vienu mėgiamiausi. Pyragas kvapnus, žuvis sultinga, tad belieka tik mėgautis.

Gaminimo eiga

* Į neįkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite porus, čili pipirus, supilkite vandenį, suberkite druską ir pipirus. Kepkite ant vidutinės kaitros 10 minučių. Bebaigiant kepti užbarstykite laimo žievelės bei šviežios kalendros.

* Į tešlos vidurį dėkite gautą įdarą, ant jo užtarkuokite sūrio, tada klokite menkės filė ir ją visą ištepkite dižono garstyčiomis. Galiausiai ant viršaus dėkite antrąjį lapelį tešlos, o kraštus apipjaustykite ir užspauskite.

* Pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu, padarykite viršuje keletą skylučių ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 22 minutes.

* Po kepimo leiskite 5 minutes pravėsti ir pagardinkite laimo skiltele.

* Visiškai atvėsusius pyragėlius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai