Krepšeliai su lašišaužkandis, reikalaujantis kruopštumo, bet atrodantis itin elegantiškai. Puikus derinys, tiksiantis ir šeimos puotai. Krepšelius su lašiša gaminkite ir didžiosioms metų šventėms.

Gaminimo eiga

* Iškočiokite tolygiai tešlą ir apvaliu indu išspauskite apskritimus.

* Patepkite apatinį apskritimą kiaušinio plakiniu, o ant viršaus dėkite apskritimą su skyle viduryje, jį taip pat patepkite kiaušinio plakiniu. Dugną subadykite šakute, kad kuo mačiau išsipūstų ir nepažeistų krepšelio formos.

* Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Po kepimo leiskite pilnai atvėsti.

* Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį, krienus, laimo žievelę, druską ir pipirus. Pripildykite krepšelius gauta mase.

* Ant krepšelio viršaus išdėliokite sūdytą lašišą, pagardinkite kaparėliais ir papuoškite krapų šakelėmis.

* Po kepimo leiskite 5 minutes atvėsti ir mėgaukitės.

* Visiškai atvėsusius krepšelius laikykite sandariame inde šaldytuve. Suvartokite per 3-4 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai