Ingredientai
Avokadai
2
vnt.
Vanduo
1
puodelis
Ryžių actas
1
puodelis
Cukrus
4
šaukštai
Druska
1.5
šaukštelio
Pipirai
0.5
šaukštelio
Raudonieji pipirai (žirneliai)
1
šaukštelis
Garstyčių grūdeliai
1
šaukštelis
Česnakai
2
skiltelės
Kalendros
1
šaukštas
Porcijos: 4
Marinuoti avokadai tinka salotoms, sumuštiniams pagardinti. Marinuoti geriausia kiek kietesnius avokadus.
Gaminimo eiga
Į nedidelį puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius (česnako skilteles tik perpjaukite per pusę) ir virkite 5 minutes.
Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.
Avokadus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į paruoštą stiklainį (gerai išplautą ir iškaitintą).
Užpilkite paruošto ir jau atvėsusio marinato (avokadų skiltelės turi būti apsemtos). Dangtelį užsukite ir padėkite į šaldytuvą.
Po 2-3 valandų jau galima patiekti.
Atsiliepimai