Rusijos prezidentą citavo propagandinė žiniasklaida.

Vizito į Kamčiatką nuvykusio V. Putino teigimu, šią informaciją jam pateikė RF gynybos ministerijos darbuotojai.

„Čia atskridau būtent išklausęs dar vieną Gynybos ministerijos ataskaitą apie situaciją Ukrainoje. Iš vietos gyventojų suformuoti du korpusai. Jie kariauja geriau už profesionalius karius. Kovoja labai vyriškai, narsiai ir rezultatyviai“, – sakė V. Putinas.

Dialog.ua daro išvadą, kad prievarta mobilizuoti vyrai, dalis kurių yra neįgalieji arba turi rimtų sveikatos problemų, o kiti nespėjo pabėgti nuo karių ir taip atsidūrė „armijoje“, mūšiuose pasirodė geriau už RF karius, kurių mokymams ir amunicijai Kremlius skiria dideles sumas.

V. Putino komentarai, ko gero, pasakyti siekiant paskatinti verbavimą ir ginkluotųjų pajėgų formavimą vadinamosiose „Donecko liaudies respublikoje“ (DLR) ir „Luhansko liaudies respublikoje“ (LLR) bei nukreipti karo nušvietimą Rusijos žiniasklaidoje nuo kovinių veiksmų Ukrainos pietuose, sako Karo tyrimų institutas (ISW).

Analitikai pažymėjo, kad Rusijos pajėgos vis labiau kliaujasi apsišaukėliškų DLR ir LLR gyventojais kaip pagrindinėmis kovinėmis pajėgomis, ir Kremlius tikriausiai bando retoriškai padidinti jų vaidmenį kare, kad paskatintų žmones eiti tarnauti ir pakeltų dvasią.

Be to, V. Putinas greičiausiai nori pakilninti mėgstamą ir melagingą Kremliaus naratyvą dėl įsiveržimo į Ukrainą kaip bandymo „apginti“ apsišaukėliškas „respublikas“, girdamas jų pajėgas.

Savo valdymo laikotarpiu V. Putinas į ginkluotąsias pajėgas „investavo“ daugiau nei 1,1 trln. eurų. Rusija tapo viena iš pasaulinių lyderių pagal kariuomenei skiriamą biudžeto dalį.

RF finansų ministerijai uždrausta mažinti karines išlaidas. Kad kariuomenei netrūktų pinigų, Kremlius du dešimtmečius nepakankamai finansuoja švietimą, mediciną ir kitas su karyba nesusijusias sritis, savo mediaprojekte rašo rusų žurnalistė Farida Rustamova.

Nepaisant šių pastangų, Rusijos ginkluotųjų pajėgų efektyvumas, kaip parodė karas Ukrainoje, yra gana žemas. Panašu, kad kare su Ukraina Maskva iš tikrųjų susiduria su rimtomis gyvosios jėgos problemomis.

Po to, kai į kovą buvo nusiųsta kalinių, savanorių į „antrąją pasaulio armiją“ pradėjo ieškoti tarp žmonių su psichikos sutrikimais. Sankt Peterburgo psichoneurologijos dispanserio Nr.2 interneto svetainėje pasirodė skelbimas apie tarnybą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)