žana antonova

21 straipsnių

LRT TELEVIZIJOS laida „Vartotojų kontrolė“, LRT.lt

Ši medžiaga, nors ir natūralus aplinkos teršalas, yra kancerogenas, galintis sukelti žmogui vėžį, apie įvairiuose maisto gaminiuose, produktuose ir net ore esančią medžiagą benzpireną LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako profesorė Živilė Lukšienė. Be to, priduria ji, organizme dėl šios ...

Kinų medicina teigia, kad pavasaris – tinkamiausias metas pabudinti kūną ir mintis, neapkraunant savo organizmo ir renkantis lengvą maistą, teikiantį energijos. Tuoj į mūsų virtuves grįš šviežios daržovės, salotos. Kuo turėtume jas gardinti, kad dar labiau praturtintume savo mitybą svarbiausiomis ma...

Giedrė Petkevičė

Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekal ų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.

Živilė Damulytė

Sužinojus, kad laukiatės, daugeliu atveju apima džiaugsmas ir, žinoma, iškyla begalės klausimų. Pradedate domėtis, ką valgyti, kaip elgtis, ko vengti – tai natūralus procesas, ypač jei laukiatės pirmagimio. Tačiau, ką daryti ir kaip sau pagelbėti, jei užklumpa nuolatinis pykinimas, vėmimas, dar vadi...

Giedrė Petkevičė

„Jaučiau, kad žiemą labai užsiteršė organizmas. Anksčiau dar mėgindavau šiek tiek reguliuoti mitybą, tačiau šią žiemą buvau visiškai atsipalaidavusi – kirtau tiek saldumynus, tiek picas bei mėsainius“, - sako Ugnė, paklausta apie motyvus, paskatinusius ją griebtis kiek ekstremalios sulčių dietos.

Giedrė Petkevičė

Statistinis lietuvis per metus išgeria apie keturis litrus sulčių. Nuo Europos sąjungos vidurkio atsiliekame lygiai tris kartus, tačiau iki Norvegijos ar Suomijos rezultatų mums dar toliau – šiose šalyse per metus suvartojama apie 30 litrų įvairių sulčių. Ekspertų rekomenduojamas kiekis per dieną yr...