Velykų patiekalai

20 straipsnių

Velykos arba šventos Velykos, Kristaus prisikėlimas – seniausia ir svarbiausia krikščionių šventė. Švenčiama pavasarį paminėti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kuris laikomas viso krikščioniškojo mokymo pagrindu.

Šventės metu lietuviai mėgsta nukloti stalus Velykų patiekalais.

Tradiciškai per Velykas serviruojama Velykų boba, netikras zuikis, įvairūs šalti užkandžiai, taip pat gausu patiekalų su kiaušiniais.

Živilė rekomenduoja šv. Velykų stalui 9 laiko patikrintus receptus – svečiai aikčios iš nuostabos ir malonumo

12 gardžių Kristinos idėjų šv. Velykų stalui – nuo populiariausių mišrainių iki burnoje tirpstančių pyragų

Nuo salotų su liežuviu iki sultingos nugarinės ar vištienos pyrago – 4 receptai šv. Velykų stalui

3 naminiai paštetai Velykoms – nuo nebrangių tradicinių iki išskirtinio skanėsto žuvies mėgėjams

Velykoms – 7 Zinos desertai: kiekvienas vertas karališko vardo

Dainininkė Eva dalijasi silkės pataluose receptu – vieno slapto ingrediento nerasite nė viename tradiciniame recepte

Kviečia šv. Velykoms iškepti Vienos varškės pyragą – tai senas giminės receptas

Kviečia pasigaminti naminį mėsos vyniotinį – visai nesudėtinga, be to, galima išgauti įvairiausių skonių

Visi tortai nublanksta prieš totorišką šimtalapį: Zita pasakoja, ką svarbu žinoti norint jį išsikepti namuose – vienas žingsnis ypatingas

7 šokoladinių gardėsių receptai: tarp jų – ir pernai geriausiu pasaulyje išrinktas pyragas, kuriam tereikia vos kelių ingredientų

Audinga Satkūnaitė

Koks šventinis velykinis stalas be deserto. Saldžiam patiekalui siūlome pagaminti gardėsį, pavadinimu „Eklerinis tortas“, kurio kremas labai panašus į tą, kuriuo įdaromi šie purūs konditerijos šedevrai. Receptu sutiko pasidalinti mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų auto...

Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu. 3 kiaušinių 100 g cukraus 125 g margarino „Kepiniams“ su sviestu 200 g kreminės varškės 140 g miltų 50 g kakavos 1 šaukštelio kepimo miltelių Marcipaninių saldainių pagal skon...

Martynas Lapinskas, Robertas Narmontas Delfi.TV

DELFI TV kulinarinių laidų cikle įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleidžia savo sugebėjimus, supažindina su skirtingų šalių patiekalais, bet ir gamina tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.

„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas išmokys Jum...