Velykos arba šventos Velykos, Kristaus prisikėlimas – seniausia ir svarbiausia krikščionių šventė. Švenčiama pavasarį paminėti Kristaus prisikėlimą iš numirusiųjų po nukryžiavimo, kuris laikomas viso krikščioniškojo mokymo pagrindu.
Šventės metu lietuviai mėgsta nukloti stalus Velykų patiekalais.
Tradiciškai per Velykas serviruojama Velykų boba, netikras zuikis, įvairūs šalti užkandžiai, taip pat gausu patiekalų su kiaušiniais.
Nuo salotų su liežuviu iki sultingos nugarinės ar vištienos pyrago – 4 receptai šv. Velykų stalui
3 naminiai paštetai Velykoms – nuo nebrangių tradicinių iki išskirtinio skanėsto žuvies mėgėjams
Velykoms – 7 Zinos desertai: kiekvienas vertas karališko vardo
Kviečia šv. Velykoms iškepti Vienos varškės pyragą – tai senas giminės receptas
Koks šventinis velykinis stalas be deserto. Saldžiam patiekalui siūlome pagaminti gardėsį, pavadinimu „Eklerinis tortas“, kurio kremas labai...
Mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų autorė Olga Pakalniškienė dalinasi receptais, kurie jūsų velykinį stalą dar...
„Pripažinsime, kad nelabai mėgstame kietai virtus kiaušinius, tačiau šis receptas su kitokiais ir nepasigamins“, – šypsosi dalindamiesi rūkytų...
Nėra puošnesnio velykinio stalo patiekalo nei kvepianti, minkšta ir dailia aukso spalvos odele pasidengusi antis. Tiesa, daugelis žmonių baiminasi,...
Surenkite artimiesiems nepamirštamą Velykų vakarienę ir jos metu patiekite minkštą ir gardžią bobą, kuri virs tikru vulkanu. 3 kiaušinių 100 g...