Svarainiai

7 straipsnių

Tinklaraščio „Raudona virtuvė“ kūrėja Skirmantė Sirevičienė pasakoja, kaip ruošia svarainių sirupą. „Mano mama taip ruošdavo kiekvieną rudenį, aš taip pat ruošiu, ir atrodo, čia viskas taip paprasta, bet iš susidomėjimo socialiniuose tinkluose suprantu, kad svarainiai nusipelnė atskiro įrašo. Sunkia...

Pavasarį ir vasarą vaismedžius ir vaiskrūmius, žinoma, reikia tręšti, ir tai savaime suprantama: juk jie auga, žydi, veda vaisius, o tam būtinos maisto medžiagų atsargos. Tačiau kam gi tręšti, kai derlius nuimtas ir medžiai ėmė mesti lapus? Ar tai tikslinga?

Svarainiai, tolimi obuolių ir kriaušių giminaičiai, yra rudeniniai vaisiai, kurie kai kam gali būti mažai pažįstami. Maži, gruoblėti obuoliukai prinokę įgauna citrinų geltonumo spalvą. Tačiau kitaip negu obuolių ir kriaušių, svarainių neįmanoma valgyti žalių. Jei pabandysite jų atsikąsti, skaudžiai ...