Sulieknėk sveikai

57 straipsnių

Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...

Šiuo metų laiku pagrindiniu smuiku virtuvėje groja žuvies patiekalai. Nors po švenčių ant stalo galima rasti įvairiais būdais paruoštos žuvies, tarp jų ir rūkytos ar vytintos, kiekviena šeimininkė įvertina šviežios žuvies naudą ir skonį. Mitybos specialistai rekomenduoja valgyti daugiau karpinių šei...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...

Simona Macijauskaitė

Daugelis siekiančių sulieknėti ar tiesiog sveikai maitintis dažnai pietums ar vakarienei renkasi salotas. Toks, regis, visai nekaltas patiekalas leidžia manyti, kad toliau sėkmingai lieknėsime ar išlaikysime esamas kūno linijas, tačiau mitybos specialistė bei studijos „Sulieknėk sveikai“ įkūrėja Vai...

Giedrė Petkevičė

Jei daužiantis kiaušin iais jums nesiseka, gali būti, kad per šias šventes jų teks suvalgyti ne vieną ir ne du. 96–98 proc. kiaušinių maistinių medžiagų gerai įsisavinamos, o vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g liesos mėsos arba 200 g pieno ir turi 350 kJ energijos. Tad, kad ir koki...

Vos prieš kelias dienas raudonuoju kilimu kino premjeroje žengusi Larisa Kalpokaitė aplinkinius paliko be amo. Ji ne tik pademonstravo kone perpus sulysusias kūno formas, bet ir pasipuošė nauja, netikėta šukuosena. Gerokai sulieknėjusi moteris dar anksčiau DELFI yra pasakojusi, kad noras keistis atė...

Giedrė Petkevičė

Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.

Giedrė Petkevičė

Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekal ų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.

Giedrė Petkevičė

Feisbuke masiškai dalijamasi nuotrauka, kurioje, kaip teigiama, pavaizduotas Telšių ligoninė s Vaikų ligų skyriaus pacientams tiekiamas maistas. Pusryčių lėkštėje – vos dvi batono riekės, kubelis sviesto ir virtos dešros griežinėlis. Internautai piktinosi, kad tokio maisto negalima duoti net sveikie...